Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem


Dołącz do nas na facebooku



przejdz do strony krowkaopatowska.pl

Informacje

FERIE Z KRÓWKĄ OPATOWSKĄ

Słodka propozycja na spędzenie ferii, nauka połączona z zabawą.
Krówka to wyrób tradycyjny, znany i wyrabiany już przez nasze babcie, Niepowtarzalny smak dzieciństwa, te znakomite cukierki powstają w Opatowie od ponad 30 lat, wg tej samej, niezmienionej receptury. Zawsze tą samą metodą.
Więkrzość produkcji odbywa się ręcznie, co pozwala zachować świeży smak. Krówka Opatowska , ma tylko sobie właściwą konsystencję przechodzącą w delikatną kruchość, zachowując charakterystyczną "łezkę" w środku.
Warsztaty składają się z dwuch części:
Wizyta na Zakładzie cukierniczym OSM w Opatowie, czas ok. 15 - 20 min.
Warsztaty w Firmowej Kawiarni Krówkowej (ok. 50 - 60 min).

  • pokaz multimedialny,
  • przedstawienie historii Krówki Opatowskiej,
  • prezentacja krojenia cukierków,
  • nauka pakowania (zawijania), każdy uczestnik zabiera ze sobą własnoręcznie zawinięte,w oryginalne etykiety i spakowane w unikalny kuferek, krówki,
  • możliwość zakupu świeżych krówek w pełnym asortymencie na miejscu.
       Specjalnością Kawiarni jest Kawa z krówką oraz gofry na patyku, istnieje możliwość zamówienia pączków z polewą krówkową, babeczka z masą krówkową i bakaljami.
 
Grupy od 15 do 20 osób bilet normalny 12* zł/os,
grupa od 21 do 30 osób bilet ulgowy 10*zł/os,
grupy powyżej 30 osób dzielone są na mniejsze, z zachowaniem biletów ulgowych.

  Rezerwacja terminu warsztatów:
 
tel. 607 350 249
e-mail: g.podczasi@krowkaopatowska.pl
lub przez formularz zgłoszeniowy na: www.krowkarenka.pl
 

PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ

PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION